INFO
Puuvillan suunnittelijat -sivusto esittelee Porin Puuvillan painokangassuunnitteluateljeen historiaa ja siellä 1950–70-luvulla työskenneiden Raili ja Juhani Konttisen suunnittelemia kankaita.

Sivusto on toteutettu osana Raili ja Juhani Konttisen tuotantoa tutkivaa Puuvillan suunnittelijat -hanketta.

Puuvillan suunnittelijat -hanke toteutettiin vuonna 2007. Sen tavoitteena oli kerätä ja tallentaa tieto Raili ja Juhani Konttisen suunnittelutoiminnasta Porin Puuvillassa sekä lisätä alueellisesti tietoisuutta Porin Puuvillan historiasta ja erityisesti Konttisten Porin ajan suunnittelutoiminnasta.

Hankkeen tuloksena syntyi tietokanta Raili ja Juhani Konttisen suunnittelemista painokankaista. Hankkeessa kerättiin tieto noin 500 erilaisesta painokangasmallista. Muita tuloksia olivat aiheesta tehty Noora Jaakkolan taiteen maisterin opinnäytetyötutkielma "Puuvillan ateljeessa", Pilvi Tuomaisen suunnittelema Satakunnan Museossa tammi–maaliskuussa 2008 pidettävä näyttely "Raitoja, kukkia, geometriaa – Raili ja Juhani Konttisen kankaita Porin Puuvillalta", sekä Puuvillan suunnittelijat -sivusto.

Hankkeen toteutuksesta vastasivat Noora Jaakkola ja Pilvi Tuomainen. Se toteutettiin Satakuntaliitton, Euroopan Unionin sosiaalirahaston, Suomen Kulttuurirahaston, Renor Oy:n, Satakunnan taidetoimikunnan, Taideteollisen korkeakoulun Porin taiteen ja median osaston sekä Satakunnan Museon tuella.

Lisätietoja:

Puuvillan suunnittelijat -hanke
050 404 2198
info@puuvillansuunnittelijat.fiLEHDISTÖKUVAT

Kangas: Juhani Konttinen
Kuva: 2109 x 2121 px

Kangas: Raili Konttinen
Kuva: 5112 x 5179 px